Bidon Tour 2020

Beste vrienden,

Dezer dagen is het ook voor PaxX Global Cycling zoeken naar nieuwe uitdagingen. Maar gelukkig hebben we nog voldoende creativiteit om nieuwe ideeën te bedenken in tijden van de corona crisis.
 
 
Wat gaan we doen?  
Als voorsmaakje op ons evenement Bidonville, dat op 12 september 2020 plaatsvindt (later meer hierover) organiseren we nog eerst de BIDON TOUR 2020. Dat wordt een estafettetocht over heel Vlaanderen in elke provincie gespreid over circa 4 maanden.  
We gaan hier begin mei 2020 van start gaan. En wie zijn we? Dat zijn zo'n 40-tal PaxX-leden. Zowel onze competitiesporters als recreanten gaan hier een inspanning voor leveren.
 
 
Wat is precies de bedoeling?
We gaan een fundraising doen ten voordele van Ter Heide - Campus Tongeren. We zullen voor deze zorginstelling geld inzamelen voor een gedenkwand voor overleden bewoners. Klik hier voor meer informatie over Ter Heide of bekijk hieronder meer informatie over dit project. 
 
 
Gebruiken we een 'doorgeefstok' tijdens de estafettetocht? 
Neen. We gaan een bidon gebruiken als 'doorgeefstok'. Deze zal een belangrijke rol gaan spelen want hier zullen de giften in gedropt worden voor het project. 
 
 
Hoe gaan we concreet te werk?  
Elke deelnemer zal bij zijn eigen woning kunnen vertrekken met de bidon. Hij of zij fietst dan naar de volgende deelnemer naar hun woonplaats toe om daar de bidon te overhandigen. Uiteraard gebeurt dit in tijden van corona op individuele basis en niet in groep.
 
 
Op welke plaats zal de bidon starten?
Bij de eerste deelnemer in Heers (Limburg). De bidon zal passeren in Heers, Borgloon, Gingelom, Sint-Truiden, Dormaal, Zoutleeuw, Drieslinter, Leuven, Oud-Heverlee, Brussel, Ronse, Wortegem-Petegem, Waregem, Hansbeke, Beveren, Wuustwezel, Poederlee, Ranst, Weerde, Waanrode, Diest, Laakdal, Beringen, Lummen, Donk, Stevoort, Genk, Helchteren, Maasmechelen, Wintershoven, Wellen en Tongeren.  Het eindstation is Ter Heide zelf in Tongeren (Limburg). Daar zal onze laatste deelnemer de bidon overhandigen aan de personeelsleden van Ter Heide. Het bestuur zal dan het totale bedrag overhandigen met een cheque. Het is de bedoeling dat de bidon ten laatste toekomt voor 12 september tijdens het Bidonville-event.
 
 
Kunnen ook niet-deelnemers een financiële bijdrage leveren?
Jazeker. Iedereen kan een bijdrage storten op het rekeningnummer van PaxX Global Projects BE81 9794 3594 9024 . Nadien storten wij het totale bedrag aan Ter Heide.   
 
 
Kunnen we de estafettetocht op de voet volgen?
Dat kan zeker. We zullen alle updates op de facebookpagina plaatsen waar de bidon zich bevindt + ook foto's van onze deelnemers tijdens de tocht. Hieronder ook de flyer met alle namen van onze deelnemers + ook de route. 
 
 
Waarom we dit organiseren?
In deze crisis kunnen we onze sporters toch ook een (klein) sportief doel aanbieden en proberen we via deze weg ook zo een eenheid te creëren. En nu is het vooral belangrijk ons nuttig in te zetten en ons steentje bij te dragen in de maatschappij. We hebben gekozen voor de zorgsector omdat deze op alle fronten nu zeer zwaar getroffen is.
 
* Het is nu niet simpel om te trainen in lockdown. Maar gelukkig zijn onze atleten humoristisch en inventief. Klik hier voor het filmpje. 
 
Bidon Tour 2020
 
 
Dia21
 
 
Dia20
 
 
Dia19
 
 
 Dia18
 
 
Dia17
 
 
Dia16
 
 
Dia15
 
 
BT Etappe 14
 
 
Dia14
 
 
Dia13
 
 
Dia11
 
 
Dia11
 
 
Dia9
 
 
Diaa
 
 
Dia7
 
 
Dia6
 
 
Dia5
 
 
Dia4
 
 
Dia3
 
 
etappe 2
 
 
Etappe 1 Heers Borgloon
 
 
Biden Tour 2020
 
 
kaart
 
 
Gedenkwand Tongeren page 001