2015

 Na een succesvolle eerste editie van Racing for Ladies werd deze wedstrijd uitgebreid naar een tweedaagse. Ook het niveau ging de hoogte in. Zo kwamen er heel wat Nederlandse meisjes aan de start. 

 

 

De eerste etappe ging door in het centrum van Sint-Truiden. De jonge Juul Hubert uit Den Haag smeet al van bij de start een bommetje. Hoe hard ze ook werkte en wroete, de dames van het Nederlandse Team Skits lieten haar nooit gaan. Ze controleerden de hele wedstrijd en in de sprint kon hun speerpunt Leontine Groeneveldt het afmaken voor de moegestreden Juul Hubert en Kelly Lambrechts.

Klik hier voor het bekijken van alle foto's.

uitslagrfc1

winnaressinttr


 

De 2de etappe ging van start in Nieuwerkerken. Het parcous was lichtheuvelachtig. Juul Hubert, die de dag ervoor mooi tweede eindigde, reed zich alweer in de kijker. En ditmaal leek het wat te gaan opleveren. Met nog een paar ronden voor de boeg had ze een halve minuut voorsprong op het ganse peloton. Maar net als je denkt dat ze gaat standhouden begint de Skits-carrousel te draaien. Iedere neutrale supporter roept nu voor Juul. Maar het mag niet baten. Het peloton slokt haar op en ook de dames gaan aan een duizelingwekkende snelheid sprinten voor de zege. Leontine Groeneveldt haalt het alweer en wint dus ook de 2de Racing for Ladies. Juul Hubert sprint zich alsnog naar een 2de plaats en behoudt die plaats ook in het eindklassement.

Klik hier voor het bekijken van alle foto's.

rituitslagrfc2

winnaresnieuwerkerken

 

racingforladies2015eindklassement