La Charly Gaul

Terwijl in België afgelopen weekend nog à volonté gekoerst werd zakte zondag nog een delegatie PaxX-renners en rensters af in Echternach voor deelname aan La Charly Gaul. Deze cyclo doen we al elk jaar mee omwille van de goede organisatie en geweldig mooi landschap en beklimmingen, om nog maar te zwijgen hoe mooi de wegen daar geasfalteerd zijn! Alleen hadden we dit jaar dikke pech met het weer.

lacharlygaul

Zaterdag tijdens de verkenning scheen de zon nog voluit, maar op zondag stonden de hemelsluizen open. Gelukkig was het bij de start wel droog maar onderweg kregen we een fikse onweer over ons heen wat zelf tot gevaarlijke toestanden lijden. De schrik zat er duidelijk in. Maar niemand van ons is gelukkig gevallen.

lacharlygaul2

lacharly3

Gody, Annemieke, Michaël & Pietro de dag ervoor op verkenning

Gody Jacobs werd vorig jaar 2e in het eindklassement en won ei zo na deze cyclo. Dit jaar zat hij opnieuw in de kopgroep al van na de eerste beklimming. Met 8 renners zouden ze sprintten voor de overwinning en hierin werd Gody knap 5e. Ondanks dat hij last had van zijn sinussen heeft hij nog enorm sterk gereden.

lacharlygaul6

Gody Jacobs in de kopgroep

 

Stefan Nuyts zat niet veel verder in de achtervolgende groep en eindigde knap 21e (Stefan is de vriend van Ine Campo en zal volgend seizoen de PaxX kleuren verdedigen). Christophe Schuyten werd 52e. Pietro Alfiero werd 126e. Knap van Pietro om op z'n 51ste nog deze prestatie af te leggen. Hij wordt nog elk jaar beter. Pietro is zoals wijn, hoe ouder hoe beter. Tenslotte werd Michaël Stippelmans 181e en hij nam de hele rit onze PaxX Ladies op sleeptouw om hun naar een dichte ereplaats te loodsen. En dat lukte prima. Annemieke Genyn werd op veel karakter knap 11e bij de dames. Voor haar eerste deelname is dit een sterke prestatie. Ook Ine Campo werd knap 13e en kwam niet veel later dan Annemieke binnen. Ondanks dat ze beiden weinig klimtraining in hun benen hebben, is dit toch allebei sterk gereden . Ze waren dan ook allebei uitermate tevreden met hun prestaties. En Michaël, de ploegleider van de dames, was trots.

lacharlygaul4

Annemieke & Ine aan de start

lacharlygaul5

Ine komt over de meet

Tenslotte reed Robbe Mellaerts de lange afstand (157km) en werd mooi 60e. Ondanks dat hij bij de start helemaal achteraan stond, maakte hij nog een mooie inhaalbeweging. Helaas kreeg hij weinig steun van andere renners.

We gingen tevreden naar huis en staan volgend jaar zeker weten opnieuw aan de start... ;)