Nations Tour 2021 - Tonga & Solomon Eilanden

De 4de editie van de Nations Tour was ditmaal voorzien met start- en aankomstplaats in Heverlee.
Een rit naar Namen en terug van 127 km over een golvend parcours op de afgeleefde (kassei)wegen van Waals-Brabant.
 
Ook nu was het opnieuw de bedoeling om wat meer aandacht voor de ontbrekende fietscultuur in deze onbekende eilandengroep, gesmeten ergens midden in de Stille Oceaan.
 
Tonga is een verzameling van 177 eilanden met een bevolking van dik 100.000 inwoners.  De blijvende klimaatverandering doet de vrees groeien dat de bewoners in niet al te lange tijd met de voeten in het water zullen staan wegens de stijging van de zeespiegel.  Het fietsen moet er bij wijze van spreken nog worden uitgevonden.  Reden voor ons om wegen te blijven zoeken om de lokale autoriteiten hier warm voor te maken....
 
De ambassadeur in London werd gecontacteerd, alsook het Olympisch Comité.  
 
DSCI0024
 
 
Laatste in de reeks van onze Nations Tour, waarbij we wieler-arme streken in de kijker willen zetten, is de eilandengroep van de Solomon Eilanden in de Stille Oceaan.
 
Een verzameling van zo'n 900 eilanden met een bevolking zo'n slordige 650.000 inwoners, onregelmatig verdeeld over enkele eilanden.
Zoals gewoonlijk hebben we ook ditmaal de ambassadeur aangeschreven voor een onderhoud, en we kregen zelfs een beleefd briefje terug dat de boodschap goed was aangekomen. Voor de rest bleef het doodstil.....
 
Kortelings nemen we zelf contact op met een lokale BMX-club om te zien hoe we ter plaatse zaken kunnen helpen ontwikkelen.
Aan de inzet van onze leden heeft het gebrek aan aandacht zeker niet gelegen, want we maakten promotie in België, Frankrijk, en zelfs Canada. Zoals onderstaande foto's getuigen.
 
sasketoon 2     solomon islands