Fietskamp Les Deux Alpes

Van 16 tot en met 20 juni 2022 organiseerden PaxX een fietskamp in de Franse Alpen. 13 PaxX renners met een mix van Belgen en Nederlanders en 1 Canadese. De locatie in Les Deux Alpes was heel mooi. Het weer was prima. Misschien wel te goed want de temperaturen waren tropisch. Er zijn dan ook liters (water)drank doorheen ons lijf gegaan. We kookten ons eigen potje maar we zorgden steeds voor voldoende bevoorrading, en dat was nodig voor alle hoogtemeters die we beklommen.

De eerste dag was een 'opwarmertje' met de beklimming van Alpe d'huez. Voor sommige een vuurdoop, voor anderen een traditie.
IMG 7148
 
 
Na een welgemeende tussenstop op de top van Alpe d'huez reden we nog een ommetje rond het stuwmeer om wat meer kilometers op de teller te hebben. Dat was de dag erna niet nodig want op dag 2 beklommen we de Col de la croix de Fer. De 28 km waren loodzwaar in de gloeiende hitte, maar het was er oh zo prachtig. De top lag op 2067 meter. Na een rustige afdaling en terug op het kamp kregen we nog de beste pasta voorgeschoteld die je maar kunt wensen van Pasta Piedro en assistent Deborah Unruh.
 
                             WhatsApp Image 2022 06 18 at 1.23.29 PM 1    WhatsApp Image 2022 06 20 at 7.23.52 PM
 
De laatste dag fietsten we richting de Col du Galibier, één van de zwaarste cols die je kan beklimmen in de Alpen. Van bij de start was het al meteen klimmen geblazen. Vanuit Les Deux Alpes fietsten we de Col du Laurerat omhoog om zo verder te gaan naar het dak van het fietskamp, de Col du Galibier (2642 meter). Voor velen een lange lijdensweg, maar genoten was er zeker ook bij. Hier zijn dan ook de meeste foto's gemaakt door het adembenemend mooie landschap.
 
IMG 7326
 
Sommigen kregen er niet genoeg van en beklommen de Galibier nog een aantal keren extra. Na een lange afdaling reden we voor een laatste keer terug naar het kamp. Sommige namen er nog de col Les Deux Alpes bij, anderen gingen een koude douche nemen aan de (ijskoude) waterbron die bij het kamp gevestigd was. Deze waterbron voelde na elke rit aan als hemels water.
 
Het waren zeer mooie dagen. Er zijn nieuwe vriendschappen gemaakt. En de boeiende inspirerende gesprekken van voor en na het fietsen maakten van dit kamp niet een goed maar een schitterend kamp. We willen volgend jaar allemaal opnieuw teruggaan, met dezelfde maar ook nieuwe hoogtepunten.
 
Klik hier voor meer prachtige foto's.
 
Klik hier voor een kort filmpje. 
 WhatsApp Image 2022 06 18 at 11.00.04 PM
 .